Με το καπνισμα του καπνού πολλοί χαλαρώνουν και τους δίνει μία ευχαρίστηση που αποζητούν. Εκτός όμως από αυτό το κάπνισμα ευθύνεται για τις πιο επικίνδυνες και θανατηφόρες ασθένειες. Σε όλο τον κόσμο καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους από ασθένειες που σχετίζονται με το καπνισμα, είτε αυτοί είναι καπνιστές είτε είναι παθητικοί καπνιστές. Το κάπνισμα μπορεί να προσφέρει χαλάρωση και ευχαρίστηση, στους καπνιστές. Το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνουν οι καπνιστές, είναι πως ενώ γνωρίζουν τους κινδύνους του καπνίσματος δεν του παίρνουν υπόψη τους στα σοβαρά, ίσως επειδή οι συνέπειες δεν φαίνονται άμεσα όσο αφορά τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Εάν όμως οι καπνιστές ήξεραν τους ακριβής αριθμούς από τους ανθρώπους που χάνονται καθημερινά λόγω του καπνίσματος σίγουρα θα αποφάσιζαν να κόψουν το κάπνισμα αμέσως!

Οι ουσίες που υπάρχουν στον καπνό του τσιγάρου εκτός από τις άσχημες συνέπιες που μπορούν αν επιφέρουν στη υγεία των καπνιστών, έχουν και πολύ άσχημες συνέπειες στην εμφάνισή τους. Κανένας καπνιστής δεν έχει υγιές φωτεινό χαμόγελο, λόγω του τσιγάρου. Τα κιτρινισμένα δάχτυλα είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό των καπνιστών και η απαίσια μυρωδιά του καπνού παντού πάνω τους. Η θαμπή επιδερμίδα είναι επίσης ένα αποτέλεσμα από το κάπνισμα και τα θαμπά μαλλιά. Επιπλέον, όσες γυναίκες καπνίζουν, εξαιτίας της συνήθειάς τους αυτής φαίνονται να είναι τουλάχιστον 5 χρόνια μεγαλύτερες. Όλα αυτά λοιπόν είναι αισθητά σε κάποιον καπνιστή και πολύ περισσότερο σε κάποιον που δεν καπνίζει.

Το καπνισμα όμως δεν βλάπτει μόνο τους καπνιστές αλλά και τους υπόλοιπους που βρίσκονται γύρω τους. Το παθητικό κάπνισμα είναι μία πολύ σοβαρή συνέπεια του καπνίσματος και κοστίζει τις ζωές πολλών ανθρώπων. Έχει αποδειχτεί πως εάν μια έγκυος γυναίκα καπνίζει υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το μωρό να γεννηθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και να χάσει το έμβρυο. Επίσης, παιδιά από γονείς καπνιστές έχουν αναπνευστικά προβλήματα στο μεγαλύτερο ποσοστό. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να κάνετε κακό στους δικούς σας ανθρώπους και στα παιδιά σας, σταματήστε αυτή την άσχημη και θανατηφόρα συνήθεια.

Και το γεγονός πως καθημερινά οι πρώην καπνιστές αυξάνονται και γύρω μας έχουν αρχίσει να τηρούνται μέτρα κατά του καπνίσματος είναι κάτι πολύ ελπιδοφόρο. Συνέχεια όλο και περισσότεροι ψάχνουν να βρουν τρόπους να αντικαταστήσουν το τσιγάρο. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι μία πολύ καλή λύση για αυτούς. μπορεί να προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση με το καπνισμα όμως δεν έχει όλα τα αρνητικά του στοιχεία. Δεν περιέχει καρκινογόνες ουσίες , οπότε δεν βλάπτει τον χρήστη του. Δεν προκαλεί παθητικό κάπνισμα , οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ελεύθερα. Δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και το σημαντικότερο δεν μπορεί να σκοτώσει. Πάρα πολλοί έχουν αντικαταστήσει το τσιγάρο με το ηλεκτρονικο τσιγαρο, και έχουν καταφέρει να κόψουν το καπνισμα. Δοκιμάστε το και εσείς εάν δυσκολεύεστε.